Things you didn’t know about The Mailbox..

Ok so maybe you do know them but we love a good fact so thought we would share some about our new home The Mailbox.

The Mailbox is approximately 300 metres from the front to the back (including The Cube) Don’t believe us then get your measuring tape out!

The Mailbox sits alongside the Worcester and Birmingham Canal, leading to our namesake Gas Street Basin

The original site was a railway goods yard supplying the canal

The Mailbox got its name because the site was the location of the Royal Mail’s main sorting office building for Birmingham.   There was a tunnel running between the sorting office and New Street railway station which allowed the mail to be transported directly and securely between the two via electric tractors!

Birmingham Development Company, purchased the building in 1998 for £3 million. Plus further £1 million for the surrounding waterfront buildings

The Mailbox as we know it opened in December 2000 with Harvey Nichols as its anchor store

In 2004, BBC Birmingham  moved into their new studios at the Mailbox replacing the famous Pebble Mill site in Edgbaston

In April 2011 the Mailbox was sold for £127.1 million to a joint venture between Brockton Capital and Milligan

In 2013, Milligan Retail announced that the Mailbox was having a major renovation, designed by Stanton Williams, which would see a roof installed over the shopping area. Harvey Nichols, would also double in size to over 45,000 sq. ft, that’s a lot of good shopping!

In March 2015 The Everyman Cinema opened its doors in The Mailbox, a whole new cinema experience that you just have to try

On the 13th March 2015 Gas Street Social opened its doors for the very first time!